文件规定
就业信息
首页 >> 新闻公告 >> 学术报告 >> 5月18日(周五)下午4:00曲阜师范大学宗广灯教授学术报告 -- Finite-time control, filtering and applications of switched systems: an event-triggered approach
2018-05-13 18:57

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

报告题目:Finite-time control, filtering and applications of switched systems: an event-triggered approach

人:宗广灯 教授

位:曲阜师范大学

间:2018518日周五下午4:00

点:中心楼二楼教育部重点实验室会议室

邀请人/主持人:翟军勇 教授

欢迎各位老师和研究生参加!

报告摘要:

To effectively use the network resources, a suitable event- triggered communication scheme (ETCS) is necessary for the networked switched systems. Under the ETCS, a finite-time filter is design for networked switched system, which does not synchronize with the switched system. Different from the existing finite-time problems, here the finite-time behavior refers that during a finite-time span, the response of x^T(t)Rx(t) falls into the predefined bounded domain, i.e., finite-time boundedness (FTBs); the response of y^T(t)Qy(t) with zero initial state also lies in a limited area, i.e., input-output finite-time stability (IO-FTSy). That is to say, the problems of FTBs and IO-FTSy are simultaneously considered in this report. Some sufficient conditions are established to check the properties of the FTBs and the IO-FTSy of the event- triggered asynchronous filtering error system (ETAFES) by constructing a reasonable Lyapunov-Krasovskii functional (LKF) and using the average dwell time (ADT) approach. The applicability of the proposed filtering technique is demonstrated via a mass-spring system model.

报告人简介:

宗广灯,男,1976年生,曲阜师范大学工学院副院长、特聘教授、博士生导师,学术委员会委员。IEEE Senior Member,入选教育部新世纪优秀人才支持计划和山东省泰山学者工程,获山东省第四批优秀研究生指导教师荣誉称号。担任IEEE Access等多个国内外期刊的编委。2005年在东南大学自动化学院获博士学位,2009年在南京理工大学博士后出站。曾应邀在美国犹他州立大学、澳大利亚西悉尼大学和台湾中央研究院访问或者做博士后研究。主要从事复杂切换系统的控制理论及应用的研究工作。在国内外高层次学术刊物发表SCI期刊论文70余篇。主持国家自然科学基金项目3项,完成省部级项目12项。获山东省高等学校优秀科研成果奖一等奖3项。指导研究生获山东省优秀硕士学位论文奖和山东省优秀科技创新成果奖5项。

学术报告   more